Onze School

Welkom bij DE VLINDERTUIN

Het GO! zet in op het samen leren samenleven op basis van respect, openheid, gelijkwaardigheid, oprechtheid, betrokkenheid en engagement, waarden die de bouwstenen vormen voor opvoeding tot actief burgerschap.

Het GO! wil de school van zijn dromen realiseren. Dit houdt het volgende in:

De school van de toekomst biedt kwaliteitsvol onderwijs aan een culturele mix van leerlingen en cursisten.

De school is een prettige leer- en leefomgeving waarin kinderen, jongeren en volwassenen samen leren samenleven op basis van wederzijds respect en gelijkwaardigheid.

De school als pluralistische entiteit weerspiegelt de maatschappij en zet in op gelijke onderwijskansen. Ze focust op het brede maatschappelijke leven en stelt het welbevinden van iedereen centraal.

De school zet haar deuren open voor de wereld en maakt een leven lang en levensbreed leren mogelijk.

De school van de toekomst is een nieuwe leeromgeving die de modernste ICT-applicaties overal en voor iedereen ter beschikking stelt in een toegankelijk multifunctioneel en duurzaam schoolgebouw.

De school van de toekomst is volledig geïntegreerd in de maatschappij, ze heeft nauwe banden met de bedrijfswereld en de culturele, sociale en economische sectoren.

In de school van de toekomst werkt de leerkracht inspirerend. De leerkracht maakt de jongeren wegwijs in een ambitieus leerproces met als doel maximale leerwinst te realiseren, rekening houdend met de talenten, interesses en individuele leermogelijkheden van elkeen.

black logo-NOBACKGROUND

Warme maaltijden Week 1

Warme maaltijden Week 2

Warme maaltijden Week 3

Warme maaltijden Week 4

[]
1 Step 1
Contacteer Ons
Naam+ Achternaam
Laat berichtje:
0 /
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

GO! BS De Vlindertuin in het kort

Onze leerlingen brengen veel tijd door op school. Een gevarieerde dagplanning waar er een balans is tussen klassikale inspanningen en ontspannende speeltijden is daarom van groot belang. We hanteren drie pijlers waar wij duidelijk het accent op willen leggen:

Een ecologische inrichting waar kinderen uitgedaagd worden en spontaan tot spel, beweging en rust komen.

Een gevarieerd aanbod dat voldoet aan de behoeften van elke leerling.

Een multifunctionele speelplaats die kan dienen als verlengde van het klaslokaal.

Tijdens het schooljaar 2019 – 2020 hebben we samen met het team de tijd genomen om stil te staan bij de toekomst van GO! BS De Vlindertuin. Waar staan we? Wat zijn onze sterktes en zwaktes? En nog veel belangrijker: waar willen wij naartoe? Drie zeer mooie, alleszeggende kernwoorden werden uiteindelijk naar voor geschoven

VERBONDENHEID – POSITIEF KRITISCH – VEERKRACHT

Met deze bouwstenen gaan we aan de slag en ze zullen de basis vormen van onze toekomstige schoolvisie. Het schrijven en maken van een visie kan enkel wanneer directie, leerkrachten, ouders en leerlingen samen dit verhaal schrijven, de laatste hand wordt hieraan gelegd en zal weldra te lezen zijn bij het onderdeel ‘visie en werking’. Veel belangrijker nog dan dit alles na te lezen op onze website, kan je het warme kloppende hart van GO! BS De Vlindertuin voelen vanaf het moment dat je op onze school langskomt. Tot weldra in het echt 🙂