Vriendenkring

Welkom op de homepagina van de Vriendenkring van GO! BS De Vlindertuin.

We laten je graag kennis maken met wie we zijn, wat we doen, hoe je lid kan worden, enz. Heb je vragen, bemerkingen of ideëen? Aarzel dan zeker niet om deze aan ons door te geven via het contactformulier of ons mailadres.

“De Vriendenkring” is een groep gedreven ouders van kinderen die naar school gaan in de GO! BS De Vlindertuin en die zich inzetten voor de school.
De bestuursploeg van De Vlindertuin bestaat sinds schooljaar 2020-2021 uit:

(papa van Kasper uit L5 en Korneel uit L3)

(mama van Janne uit L5 en Daan uit L3)

(papa van Léonie uit L1)

(mama van Aya en Hannah uit L5)

Wat doen wij ?

De Vriendenkring probeert zich op verschillende vlakken in te zetten voor de school, de kinderen en de leerkrachten.

De vriendenkring vormt een belangrijke schakel tussen de ouders, hun kinderen en de school. Wij willen het schoolleven voor kinderen, leerkrachten en ouders een extra dimensie geven door activiteiten te organiseren. Bovendien is het een heel leuke manier om in een gemoedelijke sfeer heel wat ouders, juffen en meesters wat beter te leren kennen.
Deze activiteiten zijn echter enkel mogelijk mits de hulp van heel wat vrijwillige helpende handen die die dag een uurtje meehelpen bij allerhande taken.

Elke ouder kan zich aansluiten bij de Vriendenkring, op eender welk moment van het schooljaar. Vul het online lidmaatschapsformulier in of vraag een papieren versie op school.

Als lid van de Vriendenkring zal je volledig vrijblijvend:

 • Uitnodigingen krijgen om de 2-maandelijkse vergadering bij te wonen
 • Het verslag ontvangen van de vergadering
 • Deel kunnen nemen aan projectgroepen om activiteiten uit te werken
 • Uitnodigingen krijgen om je op te geven als helpende hand tijdens schoolactiviteiten of klasactiviteiten

Als lid kan je actief betrokken zijn op drie verschillende vlakken. We lichten ze hieronder graag toe. Je bepaalt volledig zelf in welke mate je je wil en kan engageren.

Vergaderingen Vriendenkring (tweemaandelijks)

Rond de tafel zit het bestuur, leden van de Vriendenkring, enkele leerkrachten en de directie.

Op de agenda staat de organisatie van activiteiten en worden er thema’s besproken die vanuit de school of door de ouders zijn aangegeven. Tevens kan je je mee opgeven voor allerlei projectgroepen/vertegenwoordiging die worden gecoördineerd door de Vriendenkring.

Helpende hand tijdens schoolactiviteiten (halloween, sponsorloop, …)

Vele helpende handen, maken schoolactiviteiten voor iedereen telkens een leuk gebeuren en zorgen ervoor dat ze ook kunnen blijven bestaan. Hopelijk wil/kan ook jij je een uurtje vrij maken en mee de handen uit de mouwen steken. Uiteraard is er steeds inspraak in de taken en moment(en) waarvoor je je wil opgeven. Het is bovendien een leuke gelegenheid om andere ouders en de leerkrachten beter te leren kennen.

Helpende hand in de klas of tijdens uitstappen

Als helpende hand ondersteun je de leerkrachten bij activiteiten tijdens de schooluren zoals bijvoorbeeld ondersteuning bieden bij het omkleden tijdens de zwemlessen, knutselen, muziek, lezen, zingen, enz. Hiervoor kan je je zowel occasioneel als op regelmatige basis kandidaat stellen.

Heb je nog vragen of bemerking, kan je de Vriendenkring altijd contacteren per mail (vriendenkring.vlindertuin@gmail.com) of steek een briefje in de gele brievenbus op school.

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder
 • Activiteiten: halloweentocht, kerstmarkt, eetfestijn, sponsorloop, schoolfeest
 • Besteding: drinkbussen, turnmateriaal, donatie aan “Samen Tegen Armoede”, spaarplan inrichting speelplaats.
 • Activiteiten: halloweentocht, sponsorloop, kippenkraam, schoolfeest
 • Besteding: nieuwe stoeltjes voor de 3e kleuterklassen, donatie aan G-werking van Neo-Hockey, spaarplan toestellen nieuwe turnzaal, uitbreiding WIFI moduleklassen, voetbaldoelen, Doo-tabs.
 • Activiteiten: halloweentocht, voorleesweek, eetfestijn, pannenkoekenverkoop, sponsorloop, schoolfeest
 • Besteding: herbruikbare drinkbussen lagere school, Doo-tabs, donatie aan G-werking van Gymflex, spaarplan toestellen nieuwe turnzaal, uitbreiding WIFI moduleklassen, moestuin
 • Activiteiten: halloweentocht, voorleesweek, kippenkraam, pannenkoekenverkoop, schoolfeest
 • Besteding: Fietsjes, WIFI nieuwbouw, herbruikbare drinkbussen lagere school, speelkoffers lagere school, fietsenstalling